torsdag, mars 22, 2007

Rare jobber

Myndighetene i HK har bestemt seg for å kvitte seg med en del atbeidsledighet i denne enorme byen, og måten de gjør dette på er at de oppretter mange (og til tider merkelige) arbeidsplasser.
Videre følger en liste over de jeg kommer på i farten:

* rulletrapphåndtakvasker (de står på enden av rulletrappen og vasker håndtakene)

* skrape maling av gjerder for så å male de igjen (ingen som ser forskjell)

* dele ut flyers (og de står der hele tiden... mange dager på rad... og deler ut de samme flyersene. Selvfølgelig på kinesisk, slik at oss stakkars nordmenn virkelig ikke forstår hvorfor vi får dem)

* rope til folk på busstoppet - Det er faktisk en mann på de fleste store busstopp som roper til deg hvor bussene som kommer inn skal til. Og det virker som om det er den eneste arbeidsoppgaven han har.

* klippe/trimme hekker, busker og trær som allerede er klippet/trimmet perfekt! Og de klipper et og et blad av... eventuelt en og en kvist.

* vakt på plass hvor det ikke er noen folk, helst 4-5 stykker sammen. (og grunnen til at jeg vet
dette er at jeg ikke har spesielt god retningssans og derfor ender på plasser hvor det ikke er noen folk, bortsett fra disse vaktene da.)

* koste enorme plasser med pittesmå koster

* MTR-vakter som passer på at folk ikke går inn på vognen for tidlig. Egentlig et greit konsept... men det går ikke an å gå inn på vognen for tidlig. De store glassdørene mellom perong og tog åpner seg ikke før toget står HELT stille.

Og dersom jeg kommer på flere, blir det selvfølgelig oppdatert:P

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg